Mijn | Portfolio

A great pictures gives you full

deep feeling again  

Photographs.

A PHOTOGRAPH IS A SECRET

ON A SECRET.

THE MORE HE SAYS,

THE LESS YOU KNOW.

My portraits tell
more about me
than about the people,
I photograph.

Mijn | Prijzen

MODELPACK ZILVER

Prijszilver

MODELPACK GOLD

Prijsgold

MODELPACK BRONZE

Prijsbronze

FAQ | FAQs

FAQs Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat u vraag er niet tussen schroom dan niet om contact op te nemen. Misschien zie ik u binnenkort voor mijn lens.

Ga je al die 1000 (en meer) foto’s bewerken na een shoot?
Nee hoor, ik loop meermaals door alle foto’s heen en iedere keer blijft een kleinere selectie over. De Uiteindelijk overgergebleven foto’s worden bewerkt/gecorrigeerd op kleur, helderheid, contrast, eventueel bijgesneden. Storende elementen worden soms weggehaald. Dit alles op een subtiele manier. Voordat ik aan de de foto bewerking begin zal ik eerst een .pdf bestand mailen met kleine thmbnails waaruit u kan aangeven welke ik moet bewerken.
Bij sommige van je collega’s kan ik meteen ‘s avonds een CD met de foto’s krijgen, waarom niet bij jou?
Ik fotografeer niet in kant en klare JPEG bestanden. Ik fotografeer in RAW formaat omdat ik het meest optimale uit jullie foto’s wil halen. Ik moet dus wel verplicht nabewerken. Daarbij wil ik niet in 1 keer de uitgebreide serie filteren, dat doe ik in een aantal keren daarom duurt het dus ook een paar dagen langer.
Hoe maak ik een afspraak voor een fotosessie?
Om een afspraak te maken kun je ons bellen onder het nummer  ☎ +31 (0) 6  421 661 35 of je stuurt ons een e-mail naar: info@foto-retoucheren.nl

Wat voor kleding moet ik meenemen?
Wij willen je vragen om kleurrijke kleding mee te nemen. Wij horen vaak: “Maar ik heb bijna alleen maar zwart in mijn kast hangen”. Als je een fotosessie met meerdere outfits hebt gekozen, dan is het verstandig om verschillende kleding te gebruiken, dus ook verschillende kleuren. Anders heb je straks foto`s met een zwarte trui, een zwarte bloes en een zwarte jas met als resultaat weinig afwisselende foto’s. Kleuren komen op foto`s echt veel mooier uit dan alleen maar zwart. Dus zorg voor kleurrijke kleding, zodat je echt afwisselende foto`s kan krijgen. En je kan natuurlijk voor deze ene dag ook kleding lenen bij een buurvrouw of een vriend(in)! Wij adviseren jou die dag natuurlijk, maar uiteindelijk beslis jij met welke kleding je op de foto wil gaan. Maar wij helpen je natuurlijk wel met de keuze
Wie kan ik zo'n mooie fotosessie kado geven?
Ideaal is het om jongens en meisjes die hun examen hebben gehaald dit als kado te geven. Dit is altijd een enorm succes, want iedere meid wil zoiets een keer in haar leven gedaan hebben, toch? Maar ook een vrouw die net bevallen is zou hartstikke blij zijn met een kadobon voor een Babyfotosessie (newnorn) bijvoorbeeld. Zo hebben zij de mogelijkheid hun baby op een heel bijzondere manier te laten fotograferen, zodat ze later de mooie foto`s van hun eigen baby kunnen ontvangen. Maar ook Valentijn, Moederdag, Sinterklaas, kerst, en een verjaardag zijn geweldige gelegenheden om zoiets als kado te geven. Ook als bedrijfsuitje, vriendinnendag of vrijgezellenfeestje is dit leuk om te doen. Wij kunnen maximaal 20 personen op een dag fotograferen. Als jullie met meer personen zijn, dan kan dat eventueel wel in overleg – dus vraag gerust naar de mogelijkheden.
Wat kan ik wel en wat kan ik beter niet doen voor de sessie?
Wat altijd leuk is, is als je van tevoren je wenkbrauwen laat epileren. Dat is zeker niet noodzakelijk, maar ziet er wel mooier uit op de foto. Je kan beter geen zelfbruinende doekjes of crème van tevoren gebruiken, omdat dit vlekken kan geven. Zonnebank mag, maar hoeft echt niet. Shooten is vermoeiender dan je denkt. Zorg dat je goed bent uitgerust voordat je aan een shoot begint. Ga de avond voor de shoot niet “stappen”. Enkele dagen voor de shoot ook even de zonnebank laten voor wat hij is. Maak je vaak gebruik van de zonnebank of ga je vaak lekker zonnen, let dan op witte strepen. Dat ziet er niet uit op een foto. Doe geen knellende kleding aan zoals lingerie die “strepen” achterlaten of lange kousen die zo’n mooie rode striem laten zien net onder de knie. Evt. ontharen doe je het beste een paar dagen voor de shoot. Make-up! Gebruik iets om de huid mat te maken (foundation of poeder), en liefst geen glitter make-up i.v.m. weerspiegeling op de foto. Lippenstift en oog schaduw mag gerust overdreven worden qua kleurtjes omdat dit zal afvlakken op de foto. Lipgloss is ook een aanrader voor vrouwelijke modellen. Probeer kleding en make-up te combineren zodat het bij elkaar past. Als er geen visagiste is besproken, breng dan make-up spulletjes mee zodat je eenvoudig kunt bijwerken of veranderen. Als er een visagiste bij de shoot aanwezig is. Als je geen visagiste geboekt heb, Verzorg je nagels  en nagellak een dag van te voren. Als er een visagiste bij de shoot aanwezig is, kom dan zonder make-up naar de shoot. Dan hoeft de visagiste dit niet eerst te verwijderen.
Fotoshoot op locatie
Mijn ervaring is dat een fotoshoot op locatie meer ontspannen is dan in de studio. Je hebt minder in de gaten dat je gefotografeerd wordt en daarnaast zijn de mogelijkheden qua setting en achtergrond heel divers. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van je wensen en het doel van de fotoshoot. Mocht je zelf geen locatie weten, wij weten er genoeg! Ik denk dat tachtig procent van mijn fotografie op locatie plaatsvindt. Soms kan het niet anders, maar het heeft ook duidelijk mijn voorkeur. Ten eerste omdat dit voor opdrachtgevers vaak een tijdswinst oplevert. Daarnaast omdat modellen in een voor hun bekende omgeving zich vaak gemakkelijker voelen. Tip neem een badjas mee naar de foto shoot locatie. Go to Booking
Wat is jullie Mini-Studio
De Mini-Studio is een kleine studio set-up die we opzetten op locatie. En iedereen die dat wil kan bij ons op de foto. Gek, leuk, alleen of met een hele groep. Gewoon zo, of met extra accessoires. Een leuk alternatief voor sociale media– iedereen op de foto! Go to Booking
Geef je ook cursussen?
Ik vind het heel leuk om mijn kennis over fotografie en nabewerken (retoucheren) van foto’s te delen. Oa Photoshop, Illustrator, Lightroom, Indesign, Premiere. Vraag naar de mogelijkheden. Van Cursussen en/of workshops.
Mua samenwerking en portfolio opbouw ?
Ben je net afgestudeerd als Make-up Artist  (MUA) en je wil je vaardigheden en talent tonen in een eigen portfolio. Ik ben bereid om in TFP basis je aan een portfolio te helpen. We zullen een model en concept zoeken om dit uit te werken.  Link voor meer info. of mail naar info@foto-retoucheren.nll  Online word doc of My Team, mua, model, stylist and photographers. If you want to work with me fill in the online form.
Heb je een vaste prijslijst voor je fotografie?
Tarieven worden vastgesteld op basis van een Shoot of per opdracht. Ter indicatie: voor commercieel werk hanteer ik een andere uurprijs. Daarnaast spelen andere factoren ook een rol Bijvoorbeeld hoe en waar het beeld wordt gebruikt. Vraag gerust een offerte aan om meer inzicht te krijgen. Prices.
Werkt u met een contract?
Ja. ik werk altijd met een contract welke door beide partijen ondertekend dient te worden. Op het contract kan u aanvinken wat voor foto’s er gemaakt worden en waar voor ze gebruikt worden. Bij minderjarige is het een vereiste dat er een ouder/verzorger meekomt. Fotoshoots op tfp-basis altijd met contract, 3-5 bewerkte foto’s……..Download hier het contract.pdf

WE PHOTOGRAPHERS WORK WITH
THINGS CONSTANTLY DIAPPEAR
AND IF THE HAVE DISAPPEARED
NOTHING IN THE WORLD
LET THEM COME BACK.
YOU CAN’T
Photograph A REMINDER.

I PHOTOGRAPHY THINGS I cannot 
painting and I
paint things i
cannot photograph. 

Contact | Ons

  • Ma-Vrij: 9:00am → 5:30pm
    Zaterdag: 10:00am → 2:30pm
    Zondag: Op locatie
FOTO-RETOUCHEREN: VISIT OUR STUDIO IN THE HEART OF LIMBURG.
Yay! Message sent.
Error! Please validate your fields.

Follow, Like, Pin all the social stuff

Over | Marco

We bring a personal and effective approach

to every project we work on,which is why

our clients love us

and why they keep coming back.

Visit our studio
in the center of
limburg.